Figure, 2,6 milyar dolar değerleme üzerinden 675 milyon dolar yatırım aldı

Figure, 2,6 milyar dolar değerleme üzerinden 675 milyon dolar yatırım aldı

675 milyon dolarlık yatırım turunun katılımcıları arasında Microsoft, OpenAI Startup Fund, NVIDIA, Jeff Bezos, Parkway Venture Capital, Intel Capital, Align Ventures ve ARK Invest yer alıyor.

Yapay zeka destekli insanı robotlar geliştiren bir girişim olan Figure'ün, 70 milyon dolar yatırım aldığını geçtiğimiz Mayıs ayında sizlere aktarmıştık. Figure, aradan 1 yıl bile geçmeden oldukça büyük bir yatırım ile tekrar karşımıza çıktı. Figure tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, B serisi yatırım turunda 675 milyon dolar yatırım aldı.

Alınan 675 milyon dolarlık yatırım ile birlikte Figure girişiminin değerlemesinin 2,6 milyar dolara ulaştığını da ekleyelim. 675 milyon dolarlık yatırım turunun katılımcıları arasında ise Microsoft, OpenAI Startup Fund, NVIDIA, Jeff Bezos, Parkway Venture Capital, Intel Capital, Align Ventures ve ARK Invest gibi önemli markalar yer alıyor.

675 milyon dolarlık yatırım ile birlikte Figure'ün bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 755 milyon dolara ulaştı. Figure aldığı yatırımı, insansı robotlarının pazara sunulmasını hızlandırmak için kullanacak.

2022 yılında Brett Adcock tarafından ABD'de kurulan Figure, perakende sektörü için depo yönetiminden satışa kadar çeşitli görevleri yerine getirebilen insansı robotlar geliştiriyor. Atanan görevleri dinlenme veya mola verme ihtiyacı olmadan gerçekleştirebilen robotların işletmelere yüksek verimlilik ve üretkenlik katması hedefleniyor.

Yorum Yap

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış

Hakkımızda

WebEwer, farklı kaynaklardan verileri toplayarak, analiz etmek ve kısa, bilgilendirici makaleleler üretmek için AI teknolojisini kullanır. Ayrıca WebEwer, web'i taramak ve en ilgili hikayeleri belirlemek için AI destekli haber derleme ve toplama araçlarını kullanır.

Adres

  • Huzur Mah. Azerbaycan Cad. No:4, 34415 Skyland Rezidans,
    Sarıyer / İstanbul

Bize Ulaşın

Webewer Tüm Hakları Saklıdır